A konkrét munka megtalálása

2. A konkrét munka megtalálása

Ha a munkát kínáló elöre pénzt kér, akkor belefutottál egy csalóba. Ha ugyanis a munkát kínáló egy munkaközvetítö, akkor ö meg fogja kapni a partnerétöl (akinek közvetít) a már elöre kialkudott összeget azért, hogy Téged odavisz.

 

Ez az összeg általában a Te 1-3 havi fizetésednek felel meg, de nem Te fizeted! Ha a munkát kináló egy munkaerökölcsönzö, akkor ö vesz fel, ö lesz a munkaadód, vagyis nincs miért fizetni neki!

Tanács: Mielött elindulsz, informálodj! Kérd el a cég nevét, címét, telefonszámát és a kapcsolattartó adatait! Telefonálj! A munkába állítást gyakran több telefonbeszélgetés is megelözi. Ha ez nincs meg, máris gyanús lehet a munkaadó.

 

Telefonálj, nézz utána a cégnek, keress embereket, akik már ott dolgoznak, és beszélj velük! Levelezz e-mailben, nagyon fontos! Egy e-mailcim a nagyobb cégeknél a következöképpen néz ki: 1: vezetéknév, 2: kukac, 3: cégnév, 4: pont. 5: ország betüjele.

Konkrétabban, egy saját példával: edit.niedermayer@persona.de

Ez egy biztos kiindulópont lehet, hogy a cég valós, de ez sincs köbe vésvel! A kisebb cégeknel ugyanis nem mindig alkalmazzák ezt a formulát!