Információ

A munka megkeresése, egyeztetés a Partnereinkkel, majd Veled:

Ha megkaptam az életrajzod, egyeztetek a partnereinkkel, ami néhány napot, esetleg hetet is igénybe vehet. Amint valahonnan válasz érkezik, azonnal értesítelek a konkrét ajánlatról, és átbeszéljük a teendöket.

 

Meghívó és a szállásod:

Ha megismerted a részleteket, és elfogadod a munkát, kapsz egy meghívót, amelyböl mindenröl tájékozódhatsz: benne lesz a munkhelyed és a szállásod címe, hogy mit hozz magaddal, ill. hogy hogyan történik a munkába állítás. Benne lesz a mobilszámom is, hogy az úton is biztonságban legyél, ha pl. tolmácsra, vagy egyéb segítségre lenne szükséged.

 

Szerződéskötés:

Bizonyos esetekben a munkába állás elött szerzödni fogunk. Ezért a megbeszélt idöpontra bejössz az irodába, és aláirjuk a papírokat. Kérlek légy pontos, hogy a következö lépést mi is pontosan betarthassuk!

 

Munkába állás:

A szerzödés után egy elöre megbeszélt idöpontra bemegyünk a munkahelyedre, bemutatunk Téged a fönöködnek és a kollégáidnak, ill. eligazítunk a munkahelyi tudnivalókban.
 

Kapcsolattartás, ügyintézés:

A munkád teljes ideje alatt számíthatsz rám! Szeretném megkönnyíteni a beilleszkedésedet, ezért segíteni fogok Neked az ügyeid intézésében!

Néhány sor

Rólam

Edit_profilkep.jpg

Niedermayer Edit vagyok, 2013 óta dolgozom személyügyi területen, jelenleg a német tulajdonú persona service offenburgi irodájában. 2011-ben költöztem Németországba egy kényelmesebb és nyugodtabb élet reményében.

A Szegedi Tudományegyetemen szereztem meg mesterdiplomámat magyar nyelvtudomány és nemzetközi kommunikáció szakokon, majd elvégeztem egy postgraduális képzést is munkaügyi területen.

Én is úgy döntöttem, hogy kipróbálom magam Németországban, így útra keltem. Németországi karrierem azonban nem az íróasztalnál kezdödött. Elöbb idösgondozó-segéd voltam egy idösek otthonában, majd gyatra német nyelvtudásom miatt egy vietnámi konyháján kötöttem ki, ahol éhbérért gyártottam, majd adtam el a konyhai késztermékeket különbözö cégekhez szállítva. A szállásom egy 15 nm-es pincehelyiseg volt, ahol ha lehetett nem tartózkodtam túl sokat. Igyekeztem megtanulni a nyelvet, ezért miden szabadidömet erre áldoztam.

Nyolcadik éve dolgozom a német munkaerö-piacon személyzetis vagy toborzói munkakörben, ebböl öt éve Offenburgban. Pontosan tudom, hogy család, barátok és ismerösök nélkül mennyire nehéz „külföldiként“ érvényesülni, hogy milyen kiszolgáltatott az ember, ha nem beszéli a nyelvet. Ezért is választottam ezt a munkát, hogy segíthessek, hogy a buktatókat Neked már ne kelljen végigjárnod!